Varma underställ

      6 kommentarer till Varma underställ

Jag är ute och powerwalkar minst 4 dagar i veckan oavsett väder eller årstid. Under sen höst, vinter och tidig vår gäller det att ha varmt på sig. Eller lagom varmt, för om man går i rask takt så blir man oundvikligen svettig. De allra viktigaste plaggen för mig är mina varma underställ. Jag kör oftast med underställ i merinoull. Dessa andas och håller mig torr om kroppen. I vissa lägen kan de bli lite fuktiga men de värmer bra ändå. Dessutom lukar mina varma underställ av merinoull sällan svett.

Den enda nackdelen med underställ i merino är att de är så hemskans dyra. Köper du något känt märke kan du få betala 1500 kr för ett ställ med långkalsong och tröja. Själv köpte jag ett lite billigare förra hösten och betalade ungefär halva priset för det setet. Tyvärr har det blivit märkbart tunnare och ganska slitet redan nu. Så det lönar sig nog att köpa ett dyrare set ändå.

Underställ i andra material

Det finns givetvis underställ i andra material. De är inte lika varma som merinon, men håller dig torr om kroppen och om du tar på ett extra lager så funkar det bra med bambu eller polyesterset också.

Sen finns det varma underställ i ullfrotté som är väldigt varma. Dessa lämpar sig bäst när det är riktigt kallt och man inte rör på sig så mycket. Jag har ett gammalt ställ i ullfrotté och det tar jag på mig när jag är och kollar på skidtävlingar där min son är med och tävlar.

Gamla underställ i bomull

Dessa ska du undvika i alla lägen. Blir du minsta varm och svettig så kyler dessa ner kroppen. De är också ganska tunga och ofta osmidiga. Det är ungefär samma sak som att du ska ge dig ut och jogga i swettisbyxor. De är tunga och osmidiga och blir du blöt väger de minst ett ton.