En målning utan färg är som en kvinna utan hudvård

Rubriken kan måhända låta sexistisk, men så var inte fallet, det är mer en observation som vi har gjort antalet gånger när vi har träffat allt från amatörkonstnärer till veteraner.

Enligt vår åsikt är en kvinna (och en man för övrigt) utan rätt hudvård lika anskrämlig som en målning berövad på färg.

Med det sagt anser vi inte att svartvita bilder eller isbjörnar är anskrämliga, utan vi syftar enbart på målningar där konstnären istället för att ha målat med grönaste grön, har förvandlat gräset till något blekt och gammalt. Det konstiga är att det är bara i konstverk som detta beteende är acceptabelt, hade till exempel www.stayhome.se försökt sälja produkter som såg halvfärdiga ut, hade de gått i konkurs för länge sedan.

Nu vill vi inte att ni tror att vi är några färgfanatiker, svartvit har sin plats också, men när man skapar ett konstverk föreställande ett vackert landskap, varför ska man då förstöra det genom att inte låta konstverket lysa med alla de färger som konstnären har till sitt förfogande? Vi säger inte att man ska gå till överdrift med färger, men åtminstone 5 färger inklusive nyanser bör man använda i alla målningar man målar.

Med lite färg blir (konst)världen vackrare.