Bjud på ekologisk gin när ni visar upp tavlor med naturmotiv

Om ni någon gång får chansen att hålla er egna konstutställning, kommer här några tips på hur ni ordnar en lyckad utställning.

Det första ni bör tänka på är vilka tavlor eller annan konst ni ska ställa ut, tavlorna ska helst representera den ni är, och bör därför inte vara en massa utkast i form av olika stilar.

Se till så att lokalen/lokalerna är tillräckligt stora för alla tavlor och besökare. Det finns inget värre för en utställande konstnär än när endast ett fåtal kan se konsten. För många besökare samtidigt kan också vara en brandrisk, samt risk för att tavlorna blir tillstötta (om lokalerna är små). Tänk också på var utställningen ska vara, det bästa är mitt i stan på första våning, då är det många som kan gå förbi och se att det är en utställning där.

Försök designa inredningen så att eran konst sticker ut, användandet av ljuset med hjälp av till exempel ljuslådor är ett bra sätt att få ljusa så väl som mörka tavlor. Det ljusa tavlorna känns ljusare och de mörka känns mörkare, det ger stor effekt på första intrycket. För bästa effekt, ta hjälp av en elektriker som kan belysning.

Om alkohol är tillåtet att serveras bör ni tänka på vilken sorts alkohol som bäst passar eran utställning. Visar ni upp tavlor med naturmotiv kan ekologisk gin vara passande. Givetvis bör ni också servera ett alkoholfritt alternativt, för de som inte kan eller får dricka alkohol. Det bästa alkoholfria alternativet är isvatten i glaskaraffer, se bara till så att karafferna står långt bort från tavlorna. En annan alkoholfri dryck som alltid går hem är MER drycker. Framförallt är det barn som gillar sådana. Är det då någon med sina barn där, kan de ta MER istället för vanligt vatten.

Detta var några tips på hur ni ordnar en lyckad utställning, hoppas er nästa utställning blir en succé!