Få inspiration genom att vandra i Alperna

Ifall ni i era konstarbeten någon gång känt att ni inte hittar den inspiration ni känner att ni behöver, finns det ett roligt och upplevelserikt sätt att skaffa inspiration. Det ni kan göra är att boka en resa och vandra i Alperna. I Alperna får ni se naturens skönheter som aldrig förr, och när ni ändå är utomlands kan ni passa på att bekanta er med lokalbefolkningen. Då Alperna sträcker sig mellan åtta europeiska länder, kan en resa till Alperna i norr vara helt annorlunda än en resa till Alperna i söder, väst eller öst.

Vad som är viktigt att tänka på när man ska bestiga stora bergskedjor som Alperna är att ha med gedigen säkerhetsutrustning. Förutom saker som varma kläder och hjälm, är säkerhetslinor viktiga redskap som alla bör ha runt midjan. För ett säkert fäste med en tråd som håller för ansträngningar rekommenderar vi paracord fallskärmslinor. Paracord är en stark tråd som har sin början i den amerikanska militären, som namnet förtäljer användes tråden i fallskärmar. Då paracord är så robust klarar tråden av att hålla fast människor i olika viktklasser, utan att gå sönder eller förslitas.

Så när ni bokar er resa till Alperna, se till att det finns tillräckligt med paracord till alla, om någon får inspiration medan de vandrar, kan ett ritblock och färgpennor också vara bra att packa ner.