Ta vara på ovärderlig konst vid flyttstädning

Att flytta kan vara något av de mest sköna man kan göra, det är en nystart i livet som vi alla ibland kan behöva. Det man bör tänka på när man flyttar är flyttstädning och hur denna ska göras för att undvika att ovärderlig konst förstörs. Det viktiga är att plasta in kristall, marmor och porslin som kan gå sönder ifall de stöter till något. Även tavlor kan förstöras ifall något vasst kommer i närheten av den under färden.

Ett tragiskt exempel vi själva har varit med om är när en kristallvas som stod obevakat på ett bord fick sig en stöt och ramlade ner i golvet, och sprack i flera delar. Det var så många delar att det var i stort sätt omöjligt att klistra ihop vasen igen.

Så tänk på att även fast ni har vaser och andra värdefulla prydnadssaker stående framme hela tiden, behöver de också bli skyddade innan själva flytten börjar. Vårt tips är att man lägger allt dyrbart i lådor som man fått när man har köpt större billiga saker, till exempel takfläkt, kläder eller konsttillbehör.

Med dessa lådor kan man transportera ovärderlig konst utan att oroa sig över att någonting ska sticka hål på dem eller att de ska ramla ner och gå sönder.