Ingen konst att spela flöjt

      Kommentarer inaktiverade för Ingen konst att spela flöjt

I och med coronapandemin har jag fått mer tid över för mina intressen och jag har även hittat några nya hobbyer. Jag jobbar hemifrån sedan i våras och sparar väldigt mycket tid på att inte behöva åka buss till jobbet. En annan sak som går snabbare är min träning. Förut gick jag på gym tre dagar i veckan. Nu styrketränar jag hemma med gummiband och hantlar. Sen går jag en sväng varje dag också. Men jag sparar några timmar där också. Och att fika med kompisar eller gå ut och ta en öl har jag heller inte gjort mer än några gånger.

Vad gör jag då med all tid som blivit över? Jag målar tavlor, precis som jag alltid gjort, men ägnar mig lite mer åt denna hobby. Men för att måla behövs inspiration och jag kan inte måla hela tiden. Därför har jag tagit upp en gammal hobby: att spela flöjt. Jag spelade flöjt så länge jag gick i skolan och har min flöjt kvar. Men när jobb och sambo kom in i bilden lade jag flöjtspelandet på hyllan och sen dess har jag bara tagit fram flöjten någon gång om året för att inte helt glömma bort hur man gör.

Noter för flöjt

Jag har hittat en bokserie som jag tycker är jättebra om man inte har kommit så långt i sitt flöjtspelande eller som jag, är lite ringrostig. Den heter ”Flöjten och jag” och är dels en lärobok i flöjtspelning och dels innehåller den noter till massor av låtar. Bland låtarna hittar man allt från traditionella barnvisor till Abbalåtar och nyare poplåtar. Det finns fyra böcker i serien Flöjten och jag, så allteftersom man blir bättre på att spela kan man få fler utmaningar.

Spelar nästan varje dag

Numera spelar jag en stund nästan varje dag och jag gör stora framsteg. Jag har inget direkt mål med mitt spelande utan gör det mest för mitt eget höga nöjes skull. Men det är jättekul och tack vare Covid-19 har jag fått chansen till ett nytt intresse.